Nyílt levél a magyar producerekhez!
    részlet a levélből:
A napokban kaptam kézhez az Agicoa Hungary nevű szervezet körlevelét, amelyet tudomásom szerint a magyarországi producerek nagyobb része kézhez kapott, és amelyik a FilmJUS-ra nézve erősen dehonesztáló és igaztalan megállapításokat tartalmaz.
Az inkriminált körlevél tele van csúsztatásokkal és szemenszedett hazugságokkal, viszont demagóg hangvételével alkalmas arra, hogy megosztást szüljön a producerek között, ami végső soron a producereket érintő kollektív jogkezelést is veszélyezteti.
Alább tételesen szeretném végigvenni az említett hamis állításokat és cáfolni azokat, bízva abban, hogy nyilvánvalóvá válnak a bújtatott érdekek és a mozgatók. ....
     
  Szjt. hatályosulási vizsgálat kezdeményezés
    A felhívás kollégáknak (.doc fájl; 44kB)
    részlet a levélből:
... kérem, hogy amennyiben Neked, vagy az általad képviselt szervezetnek, illetve tagjainak észrevétele, javaslata van arra vonatkozóan, hogy a szerzői jogi törvény valamely, a film- és TV-szakmát érintő rendelkezése a gyakorlatban nem úgy valósul meg, hogy az az érintett jogosultak érdekeit szolgálja, illetve a törvény jelenlegi szabálya valamely érintett jogosulti csoportot hátrányosan érint, akkor ezt 2008. április 30-ig írásban jelezd a FilmJus-nak.
Az észrevételeket, javaslatokat fogadjuk postai úton, illetve a jogiiroda@filmjus.hu címen is.
     
  Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia
    A dokumentum elérhető a MeH honlapján, a http://www.meh.hu/tevekenyseg/hatteranyagok/nams20070905.html címen.
    A FilmJUS reagálása a Nemzeti Audiovizuális Média Stratégia anyaghoz (.doc fájl; 81 KB)
   
   
     
  Nyilatkozat a közös jogkezelés védelme érdekében
    2006. szeptember 26-án a FilmesHázban a mozgóképszakma minden jelentős szervezete aláírta azt a nyilatkozatot, amelyben támogatják a közös jogkezelés fennmaradását. A nyilatkozat megfogalmazását az indokolta, hogy az elmúlt évben, mint az EU-ban, mind Magyarországon bizonyos ipari lobbik részéről összehangolt támadás indult az üres képhordozókra vonatkozó közös jogkezelés ellen, elsősorban a zenei területen, de látható, hogy ez közvetlenül is érinti a mozgókép szakmát is.
Az alábbiakban olvasható egyrészt maga a nyilatkozat, másrészt néhány olyan dokumentum, amelyik részletesebben tárgyalja a problémát és a felvetődő javaslatokat.
    A NYILATKOZAT (mint .doc fájl)
    A NYILATKOZAT (oldalanként szkennelve mint .jpg fájl) 1. - 2. - 3. - 4. - 5. - 6. oldal
    Összegzés a GESAC észrevételeiről az Európai Közösségek Bizottságának a jogszerű online zeneszolgáltatás érdekében a szerzői és szomszédos jogok közös, határokon átnyúló kezeléséről szóló, 2005. október 18-i Ajánlásához kapcsolódóan
    Összegzés az Európai Közösségek Bizottságának a jogszerű online zeneszolgáltatás érdekében a szerzői és szomszédos jogok közös, határokon átnyúló kezeléséről szóló, 2005. október 18-i Ajánlására reflektáló, Mr. Mavrommatis által készített jelentésről
    Veszélyben a kultúra (az ACCI kiáltványa)
     
  Megalakult a FilmAgent kft., az első magyarországi filmes ügynökség